Themadagen: Foto-actie Ik val op...

De foto-actie Ik val op... past goed op themadagen over seksuele diversiteit en liefde & relaties. Veel scholen en organisaties boeken deze foto-actie om bezoekers meer te betrekken bij het thema van de dag. De gemaakte foto's worden verzameld op een photo wall waardoor er gedurende de dag een groeiende collage aan foto's te zien is. Doordat de foto's ook online geplaatst worden (optioneel en alleen met expliciete toestemming), bereik je meer mensen dan alleen de bezoekers van de themadag en blijft het thema langer levendig dan alleen op de dag zelf.

Over de foto-actie

Ik val op... is een foto-actie die mensen in beeld brengt met wat ze leuk en aantrekkelijk aan anderen vinden. De één valt op klein en vol en de ander op lang en dun. Sommigen vallen op eerlijk, anderen op mysterieus. Seksuele voorkeur is persoonlijk en voor iedereen verschillends. Door mensen zelf na te laten denken over de vraag waar ze op vallen, komen ze erachter dat het niet zo simpel is als ik val op mannen of ik val op vrouwen. Niemand valt namelijk op alle mannen of allevrouwen! Wat maakt iemand voor jou aantrekkelijk?

Tijdens de themadag

Op de dag zelf vraagt de fotograaf van Mind Mix de bezoekers waar ze op vallen. Het antwoord wordt op een krijtbord geschreven. Hierbij is geslacht slechts een onderdeel van de omschrijving. Zo is het aanwezig, maar ligt er geen nadruk op. Dit maakt het voor iedereen leuk en interessant om deel te nemen aan de foto-actie. De uitspraak wordt samen met de 'eigenaar' vastgelegd op een foto. De foto's worden ter plekke geprint en op onze photo wall geplakt.

Gedurende de dag groeit de verzameling foto's tot de photo wall bomvol hangt. Onze ervaring leert dat mensen vaak weer terugkomen om te zien of er alweer nieuwe foto's bij zijn gekomen en laagdrempelig met elkaar het gesprek aangaan over de verschillen en overeenkomsten in hun voorkeur. Indien gewenst mogen deelnemers hun eigen foto aan het einde van de dag mee naar huis nemen, of kan er gekozen worden om een collage te laten inlijsten om op school op te hangen.

Combinatie met foto-expositie

De foto-actie is een leuke manier om de bezoekers van de themadag actief te betrekken bij het thema. Onze ervaring leert dat het mensen stimuleert om mee te doen wanneer er voorbeelden te zien zijn. Hiervoor kan onze bestaande foto-expositie gebruikt worden. Klik hier voor meer informatie over deze expositie.

Meer informatie

Meer weten over de foto-actie Ik val op...? Neem dan contact op met Lynn Voogt 06 16357543, mail naar info@mindmix.nl of vul ons contactformulier in.