Wij tegen Zij

Ontdek waarom iedereen in hokjes denkt…

Waarom discrimineren we allemaal? Waar komen stereotypen en vooroordelen vandaan? Waarom zijn wij altijd beter dan zij?

Bij een eerste ontmoeting plaatsen we iemand razendsnel in een hokje. Erg handig om snel een indruk van iemand te krijgen, maar het kan ook snel tot verkeerde conclusies over de ander leiden. Dit kan zich uiten in problemen zoals pesten, buitensluiting en discriminatie.

Deze workshop laat de voordelen, maar ook de gevaren zien van het denken in hokjes. Leerlingen krijgen inzicht in waarom mensen stereotyperen en leren daarbij kritisch te kijken naar hun eigen hokjesgeest.

De workshop vermindert op deze manier conflicten, discriminatie en radicalisering en vergroot sociale acceptatie en tolerantie. Hiermee levert Wij tegen Zij een bijdrage aan de veiligheid op school en het actieve burgerschap van de leerlingen.

Meer weten over de workshop Wij tegen Zij? Neem dan contact op met Lynn Voogt: 06 16357543, mail naar info@mindmix.nl of vul ons contactformulier in.


De Doll test van Kenneth Clark laat zien wat de effecten van hokjesdenken kunnen zijn en hoe belangrijk het is om hier het gesprek over aan te gaan.