Man/Vrouw*

* doorhalen wat niet van toepassing is

Mannen houden van voetbal, vrouwen van shoppen. Mannen vallen op vrouwen, vrouwen vallen op mannen. Mannen werken, vrouwen verzorgen. Toch?

Mensen in hokjes plaatsen doen we allemaal en man/vrouw is een van de eerste indelingen die we maken. Daarbij worden ook direct de verwachtingen geactiveerd die we van mannen en vrouwen hebben. Maar wat als degene die we voor ons zien hier niet aan voldoet? Zoals een man die zich vrouw voelt, een vrouw die zich mannelijk kleedt, of een man die op mannen valt?

Onwetendheid over deze zaken kan snel tot verwarring en onbegrip leiden. Iets waar transgenders, maar ook homo's, lesbiennes, biseksuelen en anderen die van de bestaande rolpatronen afwijken, dagelijks mee te maken krijgen.

De workshop Man/Vrouw* gaat in op de aard en gevolgen van ons hokjes-denken en geeft inzicht in genderdiversiteit en de vaak complexe relatie tussen gender, identiteit en geaardheid. Hiermee gaan we onwetendheid tegen en vergroten we acceptatie en tolerantie. Man/Vrouw* levert zo een bijdrage aan de sociale veiligheid op school.

Meer weten over de workshop Man/Vrouw*? Neem dan contact op met Lynn Voogt: 06 16 357 543, mail naar info@mindmix.nl of vul ons contactformulier in.