Let's talk about ...

…is een snelle, zap-achtige voorstelling over seksuele en genderdiversiteit, maar vooral ook over vriendschap, tolerantie, omgang met klasgenoten, stereotypen & vooroordelen, taboes en liefde. De scènes variëren van luchtig en komisch tot aangrijpend en emotioneel.

De nabespreking

De voorstelling vormt een aanleiding om te praten over seksuele diversiteit en alles daaromheen. Onder begeleiding van de acteurs gaan de jongeren na de voorstelling in kleine groepjes in gesprek. Door de diversiteit van de voorstelling wordt er gemakkelijk over verschillende kanten van het thema verder gepraat.

Het doel

Het doel is om seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar te maken en vooroordelen en misverstanden uit de wereld te helpen. Door de jongeren op positieve wijze bij het onderwerp te betrekken, ontstaat een prettige sfeer, waarin iedereen open het gesprek met elkaar aangaat.

Praktische informatie

Niveau: Geschikt voor alle niveaus van de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs.
Duur: 1 lesuur voorstelling en 1 lesuur nabespreking.
Aantal leerlingen: Tot 3 klassen a 30 leerlingen per voorstelling.
Aantal voorstellingen: Tot 3 per dag.
Extra: Het aantal leerlingen kan uitgebreid worden met de inzet van extra nabesprekers.

Meer weten over de voorstelling Let's talk about...? Neem dan contact op met Martine de Boer: 06 40761074, mail naar info@mindmix.nl of vul ons contactformulier in.