Leiders en Groepen

Ontdek de bijzondere en soms donkere kant van de mens als kuddedier…

Hoe werkt dat, die verkeerde vrienden? Waarom denk je in een groep vaak niet goed na voor jezelf? Waarom zijn mensen onder invloed van autoriteit in staat tot de vreselijkste dingen?

We zijn allemaal gevoelig voor groepsdruk en autoriteit. Vooral tijdens de puberteit is de druk om ‘erbij te horen’ groot. Niet voor niets worden jongeren regelmatig in verband gebracht met negatief groepsgedrag, zoals pesten, drugsgebruik en vandalisme.

Deze Blikopener laat zien hoe beïnvloeding van autoriteit en groepsdruk werkt en welke gevolgen dit kan hebben. Leerlingen worden bewust gemaakt van het belang altijd goed voor zichzelf na te blijven denken.

De workshop gaat peer pressure en negatief groepsgedrag tegen. Leiders en Groepen zorgt er hiermee voor dat uw leerlingen bewuster zijn van hun eigen verantwoordelijkheid en zich minder laten leiden door anderen.

Meer weten over de workshop Leiders en Groepen? Neem dan contact op met Lynn Voogt: 06 16 357 543, mail naar info@mindmix.nl of vul ons contactformulier in.


Leiders en Groepen hebben overigens ook vaak een positieve invloed.