Foto-actie Ik val op...

De foto-actie Ik val op... past goed op themadagen over seksuele diversiteit en liefde & relaties. Veel scholen en organisaties boeken deze foto-actie om leerlingen meer bij het thema te betrekken. De gemaakte foto's verzamelen we op een photo wall waardoor er gedurende de dag een groeiende collage aan foto's te zien is. Doordat de foto's ook online geplaatst worden (optioneel en alleen met expliciete toestemming), blijft het thema langer levendig dan alleen op de dag zelf.

Over de foto-actie

Ik val op... is een foto-actie die mensen in beeld brengt met wat ze leuk en aantrekkelijk aan anderen vinden. De één valt op klein en vol en de ander op lang en dun. Sommigen vallen op eerlijk, anderen op mysterieus. Seksuele voorkeur is persoonlijk en voor iedereen verschillend. Door mensen zelf na te laten denken over de vraag waar ze op vallen, komen ze erachter dat het niet zo simpel is als ik val op mannen of ik val op vrouwen. Niemand valt namelijk op alle mannen of allevrouwen! Wat maakt iemand voor jou aantrekkelijk?

Bekijk voorbeeldfoto'sTijdens de themadag

Op de dag zelf vraagt de fotograaf van Mind Mix de leerlingen om de zin Ik val op... af te maken. Het antwoord schrijft de leerling op een krijtbord. Hierbij is geslacht slechts een onderdeel van de omschrijving. Zo is het aanwezig, maar ligt er geen nadruk op. Dit maakt het voor iedereen leuk en interessant om deel te nemen aan de foto-actie. De uitspraak wordt samen met de 'eigenaar' vastgelegd op een foto. De foto's printen we ter plekke om op onze mobiele photo wall te plakken. Docenten en ondersteunend personeel mogen natuurlijk ook meedoen!

Gedurende de dag groeit de verzameling foto's tot de photo wall bomvol hangt. Onze ervaring leert dat leerlingen vaak weer terugkomen om te zien of er alweer nieuwe foto's bij zijn gekomen en laagdrempelig met elkaar het gesprek aangaan over de verschillen en overeenkomsten in hun voorkeur. Indien gewenst mogen leerlingen hun eigen foto aan het einde van de dag mee naar huis nemen, of kan er gekozen worden om een collage te laten inlijsten om op school op te hangen.

Combinatie met foto-expositie

De foto-actie is een leuke manier om de leerlingen actief te betrekken bij het thema. Onze ervaring leert dat het ze stimuleert om mee te doen wanneer er voorbeelden te zien zijn. Hiervoor kan onze foto-expositie gebruikt worden. Lees meer over onze foto-expositie.

Meer informatie

Meer weten over de foto-actie Ik val op...? Neem dan contact op met Lynn Voogt: 06 16357543, mail naar info@mindmix.nl of vul ons contactformulier in.