Ik en de Ander

Ontdek je eigen waarheid en die van de ander…

Hoe kijk je naar jezelf en naar anderen om je heen? Waarom onderschatten we bij anderen vaak de invloed van de situatie?

Hoewel we vanaf 14 jaar in staat zijn om het perspectief van een ander in te nemen zijn we hier niet altijd even goed in. Vaak vergeten we de invloed van de situatie op iemands gedrag. Dit soort fouten kunnen snel tot onbegrip en conflicten leiden.

Deze Blikopener laat zien hoe iedereen de wereld vanuit zijn eigen perspectief bekijkt en welke gevolgen dit kan hebben. Leerlingen krijgen inzicht in hoe de omgeving van invloed is op iemands gedrag en hoe belangrijk het is om hier rekening mee te houden.

De workshop laat leerlingen elkaars gedrag beter begrijpen en draagt zo bij aan het voorkomen van onbegrip en conflicten. Hiermee vergroot Ik en de Ander de sociale competenties van uw leerlingen.

Meer weten over de workshop Ik en de Ander? Neem dan contact op met Lynn Voogt: 06 16 357 543, mail naar info@mindmix.nl of vul ons contactformulier in.Een prachtvoorbeeld van hoe we soms te snel conclusies trekken...