Brein & Creativiteit

Je hoeft geen Mozart of Einstein te heten om creatief te zijn. Wil je je eigen creativiteit ook wakkerschudden? Leer de sociaalpsychologische trucjes kennen om die creativiteit te laten borrelen! Na de wetenschappelijke tips&tricks is het oefenen geblazen. Sociale psychologie en theatersport worden gemixt tot een unieke combinatie waarbij je ervaart hoe het is om weer vrij te kunnen denken zonder beperkingen.

Voor veel van ons is het lastig om creatief te denken. Dit is niet zo vreemd: ons brein ziet graag overal logica in. Ook als het eigenlijk helemaal niet logisch is. Als opwarmertje beginnen we de workshop met een aantal grappige voorbeelden (via live experimenten, filmpjes en geluidsfragmenten) van hoe het brein ons met dit principe voor de gek houdt.

Creativiteit heeft weinig met logica te maken, dus moeten we om creatief te zijn dat logische brein van ons te slim af zijn. Hoe kan je je associatieve vermogen vergroten en jezelf leren om buiten de gebaande paden te treden? Na een interactieve lezing over de wetenschap van creativiteit wordt deze kennis vertaald naar bruikbare strategie├źn voor de praktijk.

We laten de deelnemers gedurende de workshop - met behulp van oefeningen uit de theatersport - ervaren wat de beperkingen van ons denken zijn, maar vooral hoe we onszelf hierin kunnen uitdagen en trainen.